Super voedzaam, en heel lekker! Mocht je vlees (en/of) rijst, of iets anders willen eten kan je dit erbij serveren.
Eerlijk toegegeven: zoete aardappel klaarmaken is bij mij of een prutje, of hij is nog zo hard als een baksteen. Maar áls het eenmaal lukt, lukt het.
Wat heb je nodig:
500 gram zoete aardappelen
1 courgette
1/2 rode paprika
1/2 gele paprika
2 rode uien
olijven (in de knoflook)
2 teentjes geperste knoflook
goede bodem olijfolie
optioneel maar wel erg lekker: feta
verse tijm (vrij veel)
verse rozemarijn (vrij veel)
beetje uienpoeder
beetje paprikapoeder
keltisch zeezout
snufje peper
Bereiden:
Schil en snij de zoete aardappel in frietjes, courgette en paprika goed wassen. Courgette in plakjes en paprika in reepjes. Of zoals je het zelf wilt natuurlijk. Rode ui mag vrij grof. De olijven en feta doe ik in stukjes, zo zitten de bijzondere smaken goed verdeeld.
Oven op 220 graden, 30 min.
Belangrijk! Om lekker stevige (vooral) zoete aardappel te houden:
- genoeg olijfolie gebruiken
- de schaal mag niet te vol liggen
- vaak schudden (iedere 5 min even hop hop)
- laatste 5 minuten even de grill erbij aanzetten
- als je ziet dat het rustig bakt, de oven een stuk harder zetten en evt grill erbij
Ik heb het dubbele gemaakt en in 2 schalen gedaan, ideaal om de middag of dag erna een klaargemaakt healthy gerecht voor de pak te hebben!
Enjoy!!
Comments